Tuingereedschap

Tuingereedschap is een belangrijk onderdeel van het arsenaal van elke hovenier. Er zijn verschillende soorten tuingereedschap op de markt en het kan moeilijk zijn om te weten welke je nodig heeft. 

Dit artikel zal helpen om een deel van de verwarring op te ruimen door de meest populaire tuingereedschappen en hun gebruik te bespreken.

Tuingereedschap

Soorten tuingereedschap

Er zijn een paar verschillende soorten tuingereedschap en ieder heeft zijn eigen doel. De meest populaire tuingereedschappen zijn:

Schoppen
Schoppen zijn een van de meest veelzijdige tuingereedschappen. Ze kunnen worden gebruikt voor het graven, verplanten en verplaatsen van grond en mulch. Schoppen zijn er in verschillende varianten met ieder zijn eigen kenmerk. Vaak wordt er gekozen voor de standaard schep. 

Schoffels
Schoffels zijn een ander veelzijdig tuingereedschap. Ze kunnen worden gebruikt voor het wieden, graven en beluchten van grond. Er zijn schoffels in zeer kleine maten, maar ook schoffels waar een steel aanzit. Het is ideaal om onkruid mee te wieden. 

Harken
Harken worden gebruikt voor het verwijderen van vuil uit tuinen, zoals bladeren en twijgen. In de herfst en lente komt de hark doorgaans goed van pas. In de winter kun je de hark ook gebruiken om sneeuw mee te vegen, maar een echte sneeuwschuiver is vaak een betere oplossing. 

Tuinslangen
Tuinslangen worden gebruikt om planten water te geven. Het voordeel van een tuinslang is dat je meters kunt maken met water. Zo hoef je niet constant de gieter te vullen, maar kun je vanaf een plek een grote gedeelte besproeien. Er zijn ook diverse hulpmiddelen waarbij het sproeien geheel automatisch kan. 

Tuinhandschoenen
Tuinhandschoenen worden gebruikt om uw handen te beschermen tegen vuil en puin. Vaak wordt het aangeraden om deze ook te dragen, niet om vieze handen te krijgen maar om verwondingen te voorkomen. Bij sommige werkzaamheden is het verplicht om handschoenen te dragen evenals een veiligheidsbril, een helm en gehoorbeschermers. 

Grasmaaier
Een grasmaaier is een hulpmiddel dat wordt gebruikt voor het trimmen van gras. Naast een grasmaaier kun je ook kiezen voor een bosmaaier. Deze is ideaal om de plekken te snoeien waar de grasmaaier niet bij kan. 

Bezems en borstels
Bezems en borstels worden gebruikt voor het opvegen van vuil uit tuinen. Voor buiten wordt er doorgaans gebruik gemaakt van harde bezems. Door deze te combineren met zachte bezems kun je het vuil eenvoudig opruimen. Zorg ook altijd dat je een afvalcontainer buiten hebt staan voor het groen. Je kunt ook een hoop maken en na het werken dumpen bij de milieustraat. 

Bijlen en kloofhamers
Bijlen en kloofhamers worden gebruikt voor het hakken van hout. Voor de mensen die thuis een houten kachel hebben of een kampvuur willen stoken, zijn dit de gereedschappen die belangrijk zijn. Je kunt ook gebruik maken van een kettingzaag, wat doorgaans minder moeite en tijd kost. 

Bij al deze materialen zijn er diverse soorten materialen, varianten, grootte en dergelijke te vinden. Bekijk altijd de specificaties en bekijk voor welke behoefte je deze nodig hebt. 

Waar kun je tuingereedschap krijgen?

Er zijn een paar verschillende plaatsen waar je tuingereedschap kunt krijgen. De meest populaire plaatsen zijn onder meer:

Groothandel
Er zijn diverse groothandels die speciaal zijn ingericht voor tuin, huis en bouw. Van dierenvoer tot gereedschap. Je vind hier alles om in de tuin te kunnen werken. Daarnaast heeft het personeel de nodige kennis om jou te helpen bij het zoeken van het juiste materiaal. 

Tuincentra
Tuincentra zijn een andere geweldige plek om tuingereedschap te kopen. Ze zijn voornamelijk bedoeld om groen te kopen, maar doorgaans is het ook mogelijk om tuingereedschap te verkrijgen. We raden meestal aan om hiervoor naar een groothandel te gaan en voor planten en dergelijke naar een tuincentra te gaan. 

Online
Het is ook altijd mogelijk om artikelen online te kopen. Het is normaliter goedkoper dan bij een groothandel of tuincentra. Als je al weet welke je nodig hebt en het geen probleem vind om een paar  dagen te wachten, dan kun je ook gereedschap online bestellen. 

Nu je meer weet over tuingereedschap, kun je beginnen met winkelen voor het juiste gereedschap. Bedenk waar je ze gaat gebruiken en hoe vaak je ze moet gebruiken. Dit zal u helpen uw opties te verfijnen en het perfecte tuingereedschap voor jouw behoeften te vinden. Het is in sommige gevallen ook mogelijk om gereedschap te huren. Met name voor gebruik van machines. 

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens