Tuinontwerp

Wanneer de meeste mensen aan tuinen denken, denken ze aan planten, bloemen en groene ruimtes. Tuinontwerp is echter zoveel meer dan dat! Tuinontwerp is het proces van het plannen en creëren van een tuin. Het kan zo eenvoudig of zo complex zijn als je wilt, en het kan worden aangepast aan uw eigen unieke smaak en behoeften. Doorgaans wordt het uitgevoerd door een hovenier om de kwaliteit van de tuin te kunnen realiseren. 

Als je erover nadenkt om een tuin te laten ontwerpen, zijn er een paar dingen die je eerst moet overwegen. Het eerste dat je moet beslissen, is wat voor soort tuin je wilt. Wil je een traditionele tuin met bloemen en planten? Een moestuin? Een rotstuin? Als je eenmaal hebt besloten welk type tuin je wilt, moet je bedenken met het plannen van de lay-out. Dit omvat het uitzoeken van de grootte en vorm van de tuin, evenals het geven van plantadvies voor waar elke individuele plant of bloem dient geplaatst te worden. 

Het voordeel van een hovenier is dat ze advies geven over diverse aspecten. Door de kennis en ervaring die ze hebben, hebben ze vaak een betere kijk op het ontwerpen van een schitterende, op maat gemaakte tuin. 

Lees hieronder meer informatie over het ontwerpen van de tuin. 

Voortuin ontwerpen
Voortuin ontwerpen De meeste mensen zien hun voortuin niet als een kans om creatief te zijn. Maar met een beetje fantasie kun je een mooie en uitnodigende ruimte creëren die je huis nog aantrekkelijker maakt. Hier zijn enkele tips voor het ontwerpen van de perfecte voortuin. De perfecte voortuin Begin m
Achtertuin ontwerpen
Achtertuin ontwerpen Een goed ontworpen achtertuin kan een mooie aanvulling zijn op elk huis. Een professionele tuinman kan helpen om de perfecte achtertuin te creëren voor iedere behoeften en levensstijl.  Wanneer je momenteel overweegt om een nieuwe achtertuin te nemen, kunnen we je alvast op weg help
Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Hoveniers Limburg Hoveniers Noord Brabant Hovenier Gelderland Hoveniers Zeeland Hoveniers Zuid Holland Hoveniers Noord Holland Hoveniers Utrecht Hoveniers Overijssel Hoveniers Flevoland Hoveniers Drenthe Hoveniers Groningen Hoveniers Friesland
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
De hovenier De hovenier De tuin De tuin Tuinontwerp Tuinontwerp Tuinonderhoud Tuinonderhoud Tuinaanleg Tuinaanleg Planten Planten

Sky is te limit

Zodra de basis is ontworpen, is het tijd om te beginnen met decoreren! Je kunt allerlei elementen aan de tuin toevoegen, zoals straatstenen, priëlen, hekjes en beelden. Je kunt ook accessoires toevoegen zoals fonteinen, vogelbaden of andere kunstwerken. The sky is the limit als het gaat om het ontwerpen van jouw droomtuin!

Ga je kijken naar de voortuin, dan wordt er doorgaans een verharding met wat groen toegevoegd. Het heeft voornamelijk de functie als extra uitstraling van het huis en voor het parkeren van de auto of fietsen. De tuin wordt daarom ook zeer simpel ingericht, maar alsnog met een zeer mooie uitstraling. Je zult vaak perkjes zien met mooie bloemen om een grasveldje. 

Ga je kijken naar de achtertuin, dan komen er meer functionaliteiten naar voren. Dit is doorgaans de ruimte waar gespeeld en geleefd wordt. Er komen hier ook veel meer elementen aan bod. Wat is de behoefte in combinatie met uistraling. 

Dus als je erover nadenkt om je tuin aan te leggen of gewoon een prachtige plek wilt om te ontspannen en te genieten van de natuur, overweeg dan om een tuinontwerp te laten maken door een hovenier. Het leuke aan de tuin is, is dat het resultaat een schitterend beeld geeft aan jouw woning en kunt genieten van de natuur voor jarenlang. 

Waar moet je op letten

Een goede hovenier let bij het onderwerpen van de tuin op veel verschillende zaken:

    • Welke stijl spreekt je aan?
    • Wil je een vijver? 
    • Hoeveel onderhoud wens je aan de tuin te willen besteden?
    • Heb je een voorkeur voor bepaalde planten / bomen?
    • Wat voor een kleur zie je graag terug in de tuin?
    • Heb je kinderen en moeten zij kunnen spelen?
    • Komen grote elementen in terug zoals een tuinhuisje?
    • Woon je in een rijtjeshuis of vrijstaande woning? Vind je privacy belangrijk?
    • Wil je veel natuur: vlinders, bijen, vogels, egels e.d. in de tuin?
    • Heb je of iemand in de naaste omgeving een handicap waar rekening mee gehouden moet worden?
    • Groei van bomen en planten naar volwassen toestand?
    • Grondsoort
    • Zon / schaduw in de tuin?
    • Hoogteverschillen in de tuin?
    • Afvoer van hemelwater / is er misschien een afvoersysteem nodig?
    • Wettelijke bepalingen zoals bijvoorbeeld erfafscheiding?
    • Eventueel netjes werkwerken van containers voor huisvuil?
    • Stijl van je eigen woning en de inrichting er van?
    • Materiaalgebruik