Achtertuin ontwerpen

Een goed ontworpen achtertuin kan een mooie aanvulling zijn op elk huis. Een professionele tuinman kan helpen om de perfecte achtertuin te creëren voor iedere behoeften en levensstijl. 

Wanneer je momenteel overweegt om een nieuwe achtertuin te nemen, kunnen we je alvast op weg helpen met de volgende tips. Daarnaast geven we ook tips wat een hovenier kan betekenen en waarom het verstandig is een hovenier in te schakelen. 

Achtertuin ontwerpen

De behoefte van de achtertuin

Begin met het overwegen van de behoeften en waarvoor je de achtertuin wilt gebruiken. Als je kinderen hebt, wil je misschien een speelplaats of een zandbak toevoegen. Als je van entertainment houdt, wil je misschien een terras toevoegen. Een hovenier kan helpen bij het kiezen van de juiste materialen en het juiste ontwerp. Ze kunnen je ook helpen met landschaps- en irrigatiebehoeften. Neem vandaag nog contact op met een lokale hovenier om aan de slag te gaan met het ontwerp van de achtertuin!

Welk klimaat heeft de omgeving

Overweeg vervolgens het klimaat en het weer in de regio. Als je in een warm klimaat leeft, wil je planten kiezen die tegen de hitte kunnen. Als je in een koud klimaat leeft, wil je planten kiezen die tegen het koude weer kunnen. Sommige planten die het goed doen in koude klimaten zijn evergreens, hulst en klimop. Je kunt ook overwegen om een pen haard of vuurplaats toe te voegen aan uw achtertuinontwerp. Wanneer je de hulp inschakelt van een hovenier, heb je direct de benodigde kennis om de juiste planten, bomen en dergelijke. Ze weten precies hoe ze jouw gedachtes kunnen omzetten tot een achtertuin met geschikte groen en andere materialen. 

Benodigde materialen

Nadat het ontwerp gemaakt is, zul je de nodige materialen aanschaffen. Door de adviezen van de hovenier kun je ervoor kiezen om zelf de materialen te bestellen. Je kunt er ook voor kiezen om dit te laten doen door de hovenier. Wanneer je het zelf doet kun je eenvoudiger geld besparen, maar de hovenier zorgt wel altijd voor de beste kwaliteit en creëert prachtige combinaties. 

Groen voor in de achtertuin

Iedere tuin heeft groen nodig. Hieronder vind je een aantal mogelijkheden die populair zijn onder de achtertuinen. 

Gazon
De meeste mensen kiezen ervoor om een grasveld te plaatsen in hun tuin. Hier kun je namelijk op lopen, spelen of uitrusten. Voornamelijk kinderen zijn blij met een gazon om op te spelen.

Bloemen
Bloemen kunnen kleur en schoonheid toevoegen aan elke achtertuin. Zorg ervoor dat de bloemen geschikt zijn voor de klimaatzone. Zorg voor opfleurende bloemen en je zult er positiever door gaan voelen. 

Bomen 
Het planten van bomen kan een aantal voordelen met zich mee brengen. Als eerste geven ze kleur, als tweede zorgt het voor privacy en de nodige schaduw van de tuin. Als derde zorgt het ervoor dat de luchtkwaliteit hoger is. Daarom is het planten van een boom doorgaans een goede keuze. 

Struiken
Een hovenier heeft ook goede kijk op het plaatsen van een struik. Zo kun je deze gebruiken om gedeeltes af te schermen of te gebruiken als schutting. Een struik geeft daarnaast ook een mooie dynamiek aan de achtertuin.  


 

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens