Tuinhuis of schuur

Een ideale manier om een extra leefruimte te creëren in de tuin plaatsen mensen een tuinhuis of schuur. Ze kunnen voor diverse doeleinden gebruikt worden. Je kunt er gereedschap in opbergen, interieur of speelgoed of fietsen, auto’s of andere motoren. Het heeft een functie van een opbergruimte maar kan ook functioneren voor een extra hobby of een buitenverblijf. Het is een creatie die op vele manieren benut kan worden. 

Tuinhuis of schuur

Tuinhuis 

Een tuinhuis kun je vergelijken met een blokhut, omdat het verschil voornamelijk in constructie zit. Wanneer je kiest voor een blokhut, dan kies je voornamelijk van een klassieke en sierlijke stijl. Met balken die over elkaar heen gemaakt worden. Een tuinhuis biedt meer de modernere en strakke uitstraling. De balken worden voornamelijk tegen elkaar gemonteerd en dat zorgt voor een andere uitstraling. 

De bekendste materiaalkeuze is hout, maar een tuinhuis kan tegenwoordig ook gemaakt worden van kunststof en metaal. Toch kiezen mensen doorgaans voor een houten tuinhuis omdat het beter past in een natuurlijke tuin.  

Bij het plaatsen van een tuinhuis of blokhut is het mogelijk om een toevoeging te plaatsen. In dit geval wordt er een overkapping of veranda gemonteerd aan het tuinhuisje. Een overkapping is ideaal om spullen te plaatsen die je in korte tijd opnieuw moet hebben. Denk aan gereedschap, tuinmeubelen of machines. Een veranda is fijn op droog en beschut te zitten in jouw eigen tuin. 

Het fijne aan een tuinhuis is het kiezen voor maatwerk volgens jouw eigen wensen. Je kunt een tuinhuis laten ontwerpen of kiezen voor een standaard ontwerp. Je kunt een tuinhuis ook zelf plaatsen of kiezen voor een hovenier of een andere professional. 

Schuur

Een schuur is een gebouw dat doorgaans veel groter is dan een tuinhuis of blokhut. Waarbij een tuinhuis doorgaans gemaakt wordt van hout, is dit bij een schuur tegenwoordig niet het geval. Vaak wordt de schuur van stenen of beton gemaakt. Je kunt het zien als een tweede gebouw. 

Een schuur heeft normaliter de functionaliteit om als opslag, werkplek, hobbyplaats of garage te dienen. Zo heb je voor een schuur meestal een vergunning nodig om te bouwen, door de grootte van de schuur en dit heb je bij een tuinhuis niet nodig. 

Een schuur kun je bouwen in verschillende stijlen. Met name de daken kunnen bestaan uit diverse variaties zoals een zadeldak, puntdak, schildak, plat dak of een lessenaarsdak. Bij een schuur is het wederom mogelijk om te kiezen voor een overkapping of veranda. 

Wanneer je een schuur laat plaatsen, bekijk dan welke materialen je nodig hebt, hoe groot de schuur wordt en waar je de schuur wil plaatsen. Ga vervolgens direct naar de gemeente om te vragen of een vergunning nodig is. Na het het proces kun je dan genieten van een schuur die ook volgens de wetten geplaatst is.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens