De beuk

De beuk is een bladverliezende boom die wel 30 meter hoog kan worden en een levensduur heeft van ongeveer 300 jaar. De schors is glad en grijs en de bladeren zijn diepgroen. De beuk is een populaire keuze voor landschapsarchitectuur, omdat hij verschillende grondsoorten en klimaten kan verdragen. De boom is ook bestand tegen ziekten en plagen. De beuk produceert een kleine, nootachtige vrucht waar vogels en andere dieren van genieten. Het hout van de beuk is sterk en duurzaam, waardoor het ideaal is voor meubels en vloeren.

De beuk

De beuk 

De beuk (Fagus sylvatica) is een bladverliezende boom die wel 30 meter hoog kan worden en een levensduur heeft van ongeveer 300 jaar. De schors is glad en grijs en de bladeren zijn diepgroen. De beuk is een populaire keuze voor landschapsarchitectuur, omdat hij verschillende grondsoorten en klimaten kan verdragen. De boom is ook bestand tegen ziekten en plagen.

De beuk produceert een kleine, nootachtige vrucht waar vogels en andere dieren van genieten. Het hout van de beuk is sterk en duurzaam, waardoor het ideaal is voor meubels en vloeren. Beukenbomen komen voor in Europa, Azië en Noord-Amerika.

De beuk in de tuin

Een beukenboom in uw tuin is een uitstekende manier om een prachtig en duurzaam middelpunt te creëren. De sierlijke vorm van de beuk, de opvallende bast en de prachtige bladeren maken het een populaire keuze voor landschapsarchitectuur. Beuken zijn relatief gemakkelijk te verzorgen en resistent tegen ziekten en plagen. Met de juiste zorg zal uw beukenboom jarenlang gedijen.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens