Skimmia in de tuin

Skimmia zijn groenblijvende struiken die verwant zijn aan rododendrons. Ze zijn er in verschillende vormen en maten, met bladeren die elliptisch of lancetvormig zijn. Bloemen groeien in clusters nabij de toppen van de takken en kunnen wit, roze of rood zijn. Skimmia is een uitstekende aanvulling op elke tuin en kan worden gebruikt als haag of als specimenplant.

Skimmia komt oorspronkelijk uit Japan en China. Het werd in de 19e eeuw in Europa geïntroduceerd en wordt sindsdien in tuinen gekweekt.

Als je op zoek bent naar een onderhoudsarme struik die kleur aan de tuin geeft, overweeg dan om een ​​skimmia te planten. Skimmia's zijn er in verschillende soorten en maten en kunnen worden gebruikt als haag of als specimenplant. De bloemen kunnen wit, roze of rood zijn en vormen een uitstekende aanvulling op elke tuin.

Skimmia

Soorten Skimmia

Er zijn veel verschillende soorten skimmia, maar enkele van de meest populaire zijn:

Skimmia japonica: Dit is het meest voorkomende type skimmia en kan 1 a 2 meter lang worden. De bladeren zijn donkergroen en glanzend en de bloemen zijn wit of roze.

Skimmia Reevesiana: Dit type skimmia kan 2 tot 3 meter lang worden en heeft donkergroene bladeren met witte bloemen.

Skimmia laureola: Dit is een kleiner type skimmia dat slechts 1 meter lang wordt. De bladeren zijn donkergroen en de bloemen zijn wit.

Skimmia anquetilia: Dit type skimmia kan 2 meter lang worden en heeft donkergroene bladeren met witte of roze bloemen.

Hoe plant je de Skimmia?

Skimmia's zijn gemakkelijk te kweken en kunnen zowel in de volle zon als in de halfschaduw worden geplant. Ze geven de voorkeur aan vochtige, goed doorlatende grond en moeten regelmatig worden bemest. Skimmia's kunnen worden vermeerderd door zaad, stekken of deling. De beste tijd om skimmia te planten is in het voorjaar.

Hoe verzorg en onderhoud je de Skimmia?

Skimmia's zijn onderhoudsarme heesters en hoeven alleen gesnoeid te worden als ze overgroeid zijn. Om een ​​skimmia te snoeien, wacht je tot het einde van de winter of het vroege voorjaar. Snijd de langste takken met een derde tot de helft van hun lengte terug. Skimmia's kunnen ook licht worden geschoren om hun vorm te behouden.

Skimmia kan met de juiste zorg vele jaren meegaan. Om de skimmia gezond te houden, moet je hem regelmatig bemesten en diep water geven. Skimmia's zijn ook vatbaar voor ziekten en plagen, dus controleer de struik regelmatig op eventuele problemen.

De Skimmia oogsten en gebruiken

Skimmia kan worden gebruikt als haag- of solitaire plant. De bloemen kunnen worden gebruikt om thee te zetten en de vruchten kunnen worden gebruikt om jam en gelei te maken. Skimmia bladeren kunnen ook gebruikt worden in bloemstukken.

De ziekten en plagen van de Skimmia

Skimmia's zijn vatbaar voor een verscheidenheid aan plagen en ziekten, waaronder bladluizen, schildluizen en witte vlieg. Ze kunnen ook worden aangetast door echte meeldauw en wortelrot. Om problemen te voorkomen, moet de skimmia regelmatig controleren op tekenen van plagen of ziekten. Als je een probleem vindt, behandel het dan onmiddellijk.

De voordelen van Skimmia

Skimmia's zijn onderhoudsarme struiken die gemakkelijk te kweken zijn. Ze zijn er in verschillende soorten en maten en kunnen worden gebruikt als heggen of als specimenplanten. Skimmia's hebben ook een lang bloeiseizoen en kunnen van de lente tot de herfst voor kleur in de tuin zorgen.

Als je op zoek bent naar een struik die gemakkelijk te kweken en te verzorgen is, overweeg dan om een ​​skimmia te planten. Skimmia's zijn onderhoudsarme struiken die in verschillende soorten en maten verkrijgbaar zijn. Ze kunnen worden gebruikt als haag of als specimenplant en hebben een lang bloeiseizoen. Skimmia's zijn ook resistent tegen ziekten en plagen, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor elke tuin.

Waar koop je Skimmia?

Skimmia's zijn verkrijgbaar bij de meeste tuincentra en kwekerijen. Je kunt skimmia ook online kopen. Kies bij de aanschaf van skimmia een plant die gezond is en vrij van ziekten en plagen.

Hoeveel kost Skimmia?

Skimmia's variëren in prijs afhankelijk van de grootte en het type plant. Kleinere skimmia's kunnen slechts €10 kosten, terwijl grotere variëteiten tot €50 kunnen kosten.

Wat is de beste tijd van het jaar om Skimmia te kopen?

De beste tijd om skimmia te kopen is in het voorjaar. Dit is wanneer de meeste kwekerijen en tuincentra een grote selectie skimmia hebben om uit te kiezen.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens